0241.695.777 office@css1.ro

Secţia Atletism

BASCHET

ATLETISM

HANDBAL

SCRIMĂ

VOLEI

GIMNASTICĂ ARTISTICĂ

GIMNASTICĂ AEROBICĂ

GIMNASTICĂ RITMICĂ

Antrenori

Oltean Ioan

Titular – Grad I – Atletism

Oltean Coculeana

Titular – Gradul 1– Atletism

Bujin Cristina

Titular – definitivat - Atletism

Locaţii desfăşurare antrenamente

Până la finalizarea Stadionului “Gheorghe Hagi” din strada Primăverii, antrenamentele se desfășoară la Sala 1 și Sala 2 a C.S.S.1 Constanța din Strada Pictor Nicolae Grigorescu nr. 32.

 

Scurtă istorie Atletism

Atletismul este unul din cele mai populare sporturi din lume. Este o ramură sportivă care cuprinde diverse probe de alergări și de marș, de sărituri și aruncări, sau probe combinate, la care participă atleții. Termenul a fost preluat după francezul athlétisme[1], dar originea e în greaca veche: ἀθλητής / athlêtês, „participant la o competiție, concurent”, derivat din ἆθλος  / áthlos, „concurs, întrecere”.

Datorită studenților români care studiau în Germania, Franța și Austria, atletismul pătrunde în România ca sport la sfârșitul secolului XIX. Se organizează concursuri pentru elevi și adulți, se înființează societăți („Societatea română de alergări pe jos”), apar cărți („Atletismul” – 1875, „Exerciții atletice” -1879).[2]

În 1912 este fondată Federația Română de Atletism (F.R.A.), cea care coordonează secțiile de atletism ale Cluburilor și Asociațiilor sportive din România. Primele Campionate Naționale ale României se organizează în anul 1914, la 16 probe, numai pentru bărbați. Abia în 1922 se organizează primele concursuri cu participare feminină. Din anul 1952 atleții români participă regulat la toate marile competiții mondiale.

Înscrie-te urmând paşii de mai jos!

Secţia Atletism
Secţia Atletism

Înscriere Pas 1

Părintele/tutorele descarcă de pe această pagina formularul de înscriere, îl completează  (poate fi completat si electronic, direct in PDF) și îl semnează.

Secţia Atletism
Secţia Atletism

Înscriere Pas 2

Formularul completat se va trimite pe adresa de email a secţiei de sport aleasă, în speţa de faţă: atletism@css1.ro

Secţia Atletism
Secţia Atletism

Înscriere Pas 3

Responsabilul secției sportive care primește email-ul va răspunde și vă va trimite toate detaliile in cel mai scurt timp.

Secţia Atletism
Secţia Atletism

Înscriere Pas 4

La primul antrenament copilul se va prezenta cu adeverință medicală emisă de medicul de familie în care este specificat <apt pentru efort fizic>. Succes!