0241.695.777 office@css1.ro

Secţia Scrimă

BASCHET

ATLETISM

HANDBAL

SCRIMĂ

VOLEI

GIMNASTICĂ ARTISTICĂ

GIMNASTICĂ AEROBICĂ

GIMNASTICĂ RITMICĂ

Antrenori

Marinescu Felicia-Monica

Titular – Grad I - Scrimă/Director Adjunct C.S.S1 Constanţa

Niţulescu Ion

Prof. Suplinitor – Grad II – Scrimă

Locaţii desfăşurare antrenamente

Antrenamentele se desfășoară la Sala C.S. Farul situată pe Str.Decebal nr.22

 

Scurtă istorie Scrimă

Scrima este arta de a mânui armele albe. După apariția armelor de foc și-a pierdut progresiv destinația militară, dar folosirea baionetei și practica duelului s-au menținut în Occident până la mijlocul secolului al XX-lea. La sfârșitul secolului al XIX-lea, s-a dezvoltat ca activitate de agrement. În prezent este un sport de combat în care armele folosite sunt floreta, spada și sabia. Este inclusă în programul olimpic încă de la prima ediție a Jocurilor Olimpice moderne din 1896. Este și o parte din disciplinele pentatlonului modern. Sportul este organizat și condus de Federația Internațională de Scrimă (prescurtat FIE), la care în prezent sunt afiliate 145 de asociații naționale.

Limba oficială folosită în cadrul competițiilor internaționale este franceza. O mare parte din vocabularul vine din franceză sau italiană, și cel mai recent din engleză. În jargonul scrimei, scrimerii sunt numiți și trăgători (în franceză tireurs). Ei nu joacă, ci trag. Nu sunt puncte, ci tușe (în franceză touches) sau lovituri. Lama armei se numește și fierul. Un scrimer specializat pe floretă este un floretist; cel specializat pe spadă este un spadasin și cel specializat pe sabie este un sabrer. Lupta între doi trăgători este un asalt. Când contează scorul, este vorba de un meci.[1] Pe echipe, se numește o întâlnire.[1]

Înscrie-te urmând paşii de mai jos!

Secţia Scrimă
Secţia Scrimă

Înscriere Pas 1

Părintele/tutorele descarcă de pe această pagina formularul de înscriere, îl completează  (poate fi completat si electronic, direct in PDF) și îl semnează.

Secţia Scrima
Secţia Scrima

Înscriere Pas 2

Formularul completat se va trimite pe adresa de email a secţiei de sport aleasă, în speţa de faţă: scrima@css1.ro

Secţia Scrima
Secţia Scrima

Înscriere Pas 3

Responsabilul secției sportive care primește email-ul va răspunde și vă va trimite toate detaliile in cel mai scurt timp.

Secţia Scrima
Secţia Scrima

Înscriere Pas 4

La primul antrenament copilul se va prezenta cu adeverință medicală emisă de medicul de familie în care este specificat <apt pentru efort fizic>. Succes!