0241.695.777 office@css1.ro

Secţia Baschet

BASCHET

ATLETISM

HANDBAL

SCRIMĂ

VOLEI

GIMNASTICĂ ARTISTICĂ

GIMNASTICĂ AEROBICĂ

GIMNASTICĂ RITMICĂ

Antrenori

Coroamă Ramona-Elena

Titular – Grad I – baschet masculin

Mircioi Gheorghe

Titular – Grad I – baschet masculin/Director CSS1 Constanţa

Oprea Cătălin

Titular – Gradul 2– baschet feminin

Cocuz Cristian

Titular – Debutant– baschet feminin

Locaţii desfăşurare antrenamente

Antrenamentele se desfășoară la Sala 1 și Sala 2 a C.S.S.1 Constanța din Strada Pictor Nicolae Grigorescu nr. 32

Scurtă istorie baschet

Baschetul este unul dintre cele mai răspândite sporturi de echipă din lume; se caracterizează prin finețea, precizia și fantezia exercițiilor tehnice și tactice, prin talia înaltă și calitățile fizice deosebite ale sportivilor, toate acestea implicate într-o luptă sportivă care pretinde spirit de echipă și de sacrificiu, inteligență și rezistență nervoasă.

Punctele sunt marcate prin aruncarea mingii în coș; echipa care acumulează mai multe puncte la sfârșitul jocului câștigă. Mingea poate fi făcută să înainteze pe teren prin driblare sau pasând-o altor coechipieri. Actele fizice nesportive (fault) sunt penalizate și există restricții asupra modului în care este folosită mingea (încălcări).

De-a lungul timpului, în baschet s-au dezvoltat tehnicile obișnuite de ochire, pasare și driblare, dar și de poziționare a jucătorilor, precum și structurile ofensive și defensive. De obicei, jucătorii cei mai înalți vor ocupa centrul sau una dintre cele două poziții de extremă, iar jucătorii mai mici de statură sau cei care au viteză și cele mai bune abilități de mânuire a mingii, vor ocupa poziția de fundaș. În timp ce baschetul competițional are niște reguli bine stabilite, numeroase variante de baschet s-au dezvoltat pentru jocurile ocazionale. În anumite țări, baschetul este un sport popular, cu mulți spectatori.

Înscrie-te urmând paşii de mai jos!

Secţia Baschet
Secţia Baschet

Înscriere Pas 1

Părintele/tutorele descarcă de pe această pagina formularul de înscriere, îl completează  (poate fi completat si electronic, direct in PDF) și îl semnează.

Secţia Baschet
Secţia Baschet

Înscriere Pas 2

Formularul completat se va trimite pe adresa de email a secţiei de sport aleasă, în speţa de faţă: baschet@css1.ro

Secţia Baschet
Secţia Baschet

Înscriere Pas 3

Responsabilul secției sportive care primește email-ul va răspunde și vă va trimite toate detaliile in cel mai scurt timp.

Secţia Baschet
Secţia Baschet

Înscriere Pas 4

La primul antrenament copilul se va prezenta cu adeverință medicală emisă de medicul de familie în care este specificat <apt pentru efort fizic>. Succes!